ReUse, ReDuce, ReCycle
Verpakkingsmaterialen gemaakt van gerecycled plastic zijn goed voor onze planeet. Door plastic te recyclen is het niet nodig nieuw plastic te maken en houden we het plastic dat we recyclen uit de natuur.
Er zijn diverse verpakkingsmaterialen die gemaakt kunnen worden van gerecycled plastic en deze worden steeds verder ontwikkeld. Tape, gemaakt van gerecycled plastic, topvellen en zelfs wikkelfolie gemaakt van gerecycled plastic zijn inmiddels ook verkrijgbaar.
Daarnaast is het verminderen van gebruik een goede manier om plastic te besparen. Er zijn wikkelfolies en tapes die een stuk dunner zijn dan “normale” tapes zodat veel minder plastic gebruikt wordt. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of gebruiksgemak.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag.
Green PE – I’m green
Dankzij de plantaardige samenstelling van plastics zoals “Green PE” komt er bij het productieproces én recycleproces veel minder CO2 vrij. Dat betekent minder uitstoot en minder verbruik van fossiele brandstoffen. Met het gebruik van biobased verpakkingen hopen wij een positieve verandering in de verpakkingssector teweeg te brengen en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Door hernieuwbare grondstoffen te gebruiken tijdens de productie van verpakkingsmaterialen zoals wikkelfolie, verpakkingstape, omsnoeringsband en luchtkussenfolie etc. verlagen we de hoeveelheid restafval die de verbrandingsovens ingaat.
Biobased, hoe zit dat eigenlijk?
Biobased plastic, ook wel Green PE genoemd, bestaat uit reststoffen van de productie van rietsuiker.
Je vraagt je nu misschien af hoe plastic gemaakt kan worden van een biologisch product als rietsuiker. We leggen het kort voor je uit.
Na de oogst wordt suikerriet vermalen waarna er een soort siroop overblijft. Uit deze siroop wordt suiker zoals we dat kennen gedestilleerd. Een bijproduct dat overblijft is melasse, een stroopachtige substantie die wordt verwerkt tot ethanol. Deze ethanol wordt vervolgens gebruikt bij de productie van wat we groen polyethyleen noemen. Dit vormt de grondstof van “Green PE” biobased plastic.
Het restmateriaal dat tijdens dit proces overblijft wordt gecomposteerd en als voeding voor nieuwe suikerriet gebruikt.
Minder dan 3% van de grond wordt momenteel gebruikt voor de productie van rietsuiker en in de toekomst wordt dit uitgebreid door graslanden te converteren tot suikerrietplantages. Daardoor blijven gebieden met veel biodiversiteit behouden en blijven inheemse planten-, dieren- en mensen populaties in stand. Producten gemaakt of deels gemaakt van Green PE dragen het I’m Green keurmerk.